Groot Koerkamp Genemuiden
De Echte Bakker

Stokbrood

Echte Broodspecials

Lekker genieten van de BBQ?

Hoe lekker en gevarieerd wilt u uw barbeque maken? Vlees krijgt steeds vaker gezelschap van vis. En onze creativiteit met brood is grenzeloos. Italiaanse Focaccia in 4 verrassende smaken en MamMia Plukbrood plukjes brood met rondom heerlijke kruidenolie. Knabbelstokbrood, Duits meergranenbrood met een heerlijke smaak door de gefrituurde uitjes die zijn meegebakken. Of, ons uitstapje naar Griekenland voor het Grieks Fetabrood. Waldkornstokbrood met Fetakaas en een korstje van mais met Fetakaas. O ja, Stokbrood is er in 4 variaties: Wit stokbrood, Korenrijk Stokbrood, Waldkorn Stokbrood en Kaas-uien Stokbrood. Aan u de keus. Met zoveel soorten zou je haast het vlees vergeten.

Wit stokbrood

Grieks Fetastokbrood

Grieks Fetastokbrood is een donker meergranenstokbrood waar blokjes echte Griekse Fetakaas in zijn verwerkt. Deze blokjes worden voorzichtig door het deeg gemengd als het deeg gekneed is. Dan blijf je de blokjes kaas het beste zien en proeven. Voor het knapperige korstje zit maisgries met fetakaas op het stokbrood.

Tip: Verwarm de oven voor tot 200-220 graden en maak het korstje weer super lekker knapperig

Knabbelstokbrood

Het brood recept voor Knabbelstokbrood komt uit Duitsland, en ook de grondstoffen voor dit meergranenbrood zijn afkomstig uit Duitsland. Dit iets steviger brood door o.a. de rogge heeft een heel lichte zure smaak, wat bij onze oosterburen heel normaal is. Aan het eind van het deeg kneden voegen wij een royale hoeveelheid gefrituurde uien snippers toe. Deze snippers zijn lekker pittig van smaak doordat ze met wat zout op smaak zijn gebracht. Met een goudbruin korstje van gerapte belegen kaas is het Knabbelstokbrood afwerkt.

Tip: Verwarm de oven voor tot 200-220 graden en maak het korstje weer super lekker knapperig in ongeveer 4 minuten.

Focaccia wortel tomaat

De Italiaanse broodspecialiteit Focaccia heeft ook ons bakkershart veroverd. Brood met een rijke volle smaak en zacht van binnen door de olijfolie. De grondstoffen voor onze Focaccia zijn van Italiaanse origine. Aan het deeg zijn een vleugje kruiden en groenten toegevoegd. Als het deeg bijna klaar is doen wij er olijfolie doorheen, en geraspte wortel en olijvenschijfjes. Dan is het de beurt aan de tijd. Het deeg moet rijzen, bijna 3 uur. Dat geeft de Focaccia zijn speciale karakter. Voor de afwerking gebruiken wij kleine trostomatjes, een vleugje Rozemarijn en grof Zeezout.

Tip: Verwarm de oven voor tot 200-220 graden en maak het korstje weer super lekker knapperig in ongeveer 4 minuten.

Focaccia spinazie met feta

Hoe lekker kan brood zijn! De smaken van feta kaas en verse spinazie zijn zo lekker dat deze focaccia een van onze toppers is.

Tip: Verwarm de oven voor tot 200-220 graden en maak het korstje weer super lekker knapperig in ongeveer 4 minuten.

Verder in ons assortiment...

  • Wit stokbrood
  • Waldkorn Stokbrood
  • Kaas-uien Stokbrood
  • MamMia Plukbrood

Groot Koerkamp Genemuiden

Langestraat 10
8281AL Genemuiden
0383855803
0383856137